Εθνικής Αμύνης 32Α, Θεσσαλονίκη

Κήλες – Χειρουργική αντιμετώπιση

Κήλη είναι η προβολή ενός κοιλιακού οργάνου μέσα από το τοίχωμα της κοιλότητας (κοιλίας) που το περικλείει και το περιορίζει.Ο «σάκος» που δημιουργείται προκαλεί διόγκωση και ήπιο πόνο

Συμβαίνει σε ευάλωτα σημεία του κοιλιακού τοιχώματος και αποτελεί σταδιακά επερχόμενη ρήξη των μυϊκών στρωμάτων και περιτοναίου του σημείου εκείνου, με αποτέλεσμα την προς τα έξω προβολή του σπλάχνου. Η προβολή γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον ασθενή σαν διόγκωση που στην αρχή εύκολα ανατάσσεται. Στις περιπτώσεις που το περιεχόμενο της κήλης δεν ανατάσσεται μιλάμε για μη ανατάξιμη ή περιεσφιγμένη κήλη.

Τα ιδιαίτερα ευάλωτα σημεία στο κοιλιακό τοίχωμα είναι κυρίως η βουβωνική περιοχή, ο ομφαλός και ο μηριαίος δακτύλιος αλλά και η οιαδήποτε μετεγχειρητική ουλή.

Είδη κήλης κατά συχνότητα:

  • Βουβωνοκήλη
  • Επιγαστρική κήλη
  • Μηροκήλη
  • Μετεγχειρητική κήλη
  • Ομφαλοκήλη
  • Κήλη Spiegel

Θεραπεία της κήλης

Η θεραπεία της κήλης είναι αποκλειστικά χειρουργική μια και  είναι θέμα αποκατάστασης του κοιλιακού τοιχώματος με παράλληλη την ασφαλή επανατοποθέτηση του ενδοκοιλιακού σπλάχνου στη θέση του.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική αποκατάσταση της κήλης με τοποθέτηση πλέγματος αποτελεί πλέον το gold standart  της Χειρουργικής, διεθνώς. Προσφέρει άμεση λύση με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς επιπλοκές. Αναλόγως της κήλης, εφαρμόζονται διάφορες λαπαροσκοπικές χειρουργικές τεχνικές και διαφόρων ειδών και μεγεθών πλέγματα για την ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων.

Ο Χειρουργός Μιχάλης Γενίτσαρης, είναι πρωτοπόρος στη λαπαροσκοπική χειρουργική των κηλών με τεράστια εμπειρία. Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες για τη χειρουργική των διαφόρων κηλών που αναλαμβάνει: