Εθνικής Αμύνης 32Α, Θεσσαλονίκη

Αιμορροΐδεκτομή – Αντιμετώπιση αιμορροΐδων

Οι αιμορροϊδες είναι φλέβες στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου. Όταν πάσχουν, διογκώνονται. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω χρόνιας δυσκοιλιότητας, εγκυμοσύνης, παχυσαρκίας και γενικότερα λόγω διατροφής.

Όταν ένα άτομο έχει πλέον ενοχλήσεις από την αιμορροϊδες, τότε προκύπτει πάθηση, η αιμορροϊδοπάθεια, η οποία κατατάσσεται σε διάφορα στάδια.

Η πάθηση στα στάδια Ι και ΙΙ μπορεί να προκαλεί καύσο, πόνο, κνησμό στην περιοχή του πρωκτού και αντιμετωπίζεται συντηρητικά. Εάν οι αμορροϊδες είναι ΙΙΙ ή IV σταδίου, δηλαδή βρίσκονται έξω από τον πρωκτό, εάν παρατηρηθεί αίμα στις κενώσεις, τότε πρέπει το άτομο να ελεγχθεί άμεσα. Και αυτό, διότι το αίμα μπορεί να μην προέρχεται από τις αιμορροϊδες αλλά από άλλη αιτία στο έντερο που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί. Συνήθως όμως το αίμα στην αιμορροϊδοπάθεια είναι κόκκινο, καθαρό.

Ο Χειρουργός θα ελέγξει τις αιμορροϊδες και εάν προκαλούν μεγάλη, συνεχή αιμορραγία ή θρόμβωση, θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει με επεμβατικό τρόπο.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας (αιμορροειδεκτομή, απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων με συσκευή υπερήχων, αφαίρεση με κυκλικό αναστομωτήρα PPH, laser, κ.α).

Ο Χειρουργός Μιχάλης Γενίτσαρης, αντιμετωπίζει την αιμορροϊδοπάθεια με την τεχνική της αιμορροειδεκτομή με χρήση ligasure ή με την τεχνική Logo, κατά περίπτωση.