Εθνικής Αμύνης 32Α, Θεσσαλονίκη

Εκπαίδευση χειρουργών στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης

Εκπαίδευση χειρουργών στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης

20 Σεπτέμβριος, 2018.-  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό, συνεχίζοντας το εκπαιδευτικό του έργο, πραγματοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο για έξι  Έλληνες  Γενικούς Χειρουργούς, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στη λαπαροσκοπική αποκατάσταση βουβωνοκήλης.

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης περιλάμβανε την πραγματοποίηση live λαπαροσκοπικής αποκατάστασης δύο περιστατικών βουβωνοκήλης και μίας κήλης αθλητών (ηβαλγία) σε τρεις ασθενείς, από τον Γενικό Χειρουργό, εξειδικευμένο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική Δρ. Μιχάλη Γενίτσαρη, συνεργάτη του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου.

Ο Κ. Γενίτσαρης παρουσίασε σε power point, αρχικά,  την περιγραφή των σταδίων της λαπαροσκοπικής επέμβασης, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του πλέγματος που τοποθετείται και ακολούθως οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν στο χειρουργείο την πραγματοποίηση  της λαπαροσκοπικής αποκατάστασης και στα τρία  περιστατικά.

Η  διαδικασία της επέμβασης περιελάμβανε την είσοδο λαπαροσκοπικής κάμερας και λαπαροσκοπικών μικροεργαλείων στην κοιλιά από τρεις τομές, 0,5 – 1 εκατοστό. Ακολούθως, τοποθετήθηκε το πλέγμα, το οποίο καθηλώθηκε με clips καλύπτοντας το χάσμα της βουβωνοκήλης, μεταξύ των μυών του κοιλιακού τοιχώματος και του περιτοναίου (εξωπεριτοναϊκά).

Η τεχνική είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική , λόγω της ταχείας ανάρρωσης του ασθενούς, της γρήγορης επανόδου σε κανονική δραστηριότητα, του άριστου αισθητικού αποτελέσματος, της απουσίας επιπλοκών καθώς και του σχεδόν μηδενικού ποσοστού υποτροπής. Πραγματοποιείται δε σε κάθε μορφή βουβωνοκήλης σε άνδρες και γυναίκες.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  πραγματοποιείται για τρίτη φορά στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, με μεγάλη επιτυχία.

  •  Στη φωτογραφία, οι εκπαιδευθέντες με τον εξειδικευμένο λαπαροσκόπο χειρουργό, Δρ. Μ. Γενίτσαρη
Γενικός χειρουργός – Γενίτσαρης Μιχάλης – Θεσσαλονίκη